Distrikt
Društvo Zanimljivosti

PILOT NAJBRŽIH SRPSKIH AVIONA PRESTIGAO TRAGAČA „POTERE”

Šapčanin Ivan Tadić, pilot u Vojsci Republike Srbije, sinoć je u kvizu Potera na RTS-u, zajedno sa kolegom Vladimirom Stojanovićem, istoričarem, osvojio 580.000 dinara. Njih dvojica su u poslednjem krugu za ovu šestocifrenu sumu zaustavili tragača Žarka Stevanovića i to odgovorom na pitanje o ulozi nezaboravne Katice u legendarnoj predstavi Radovan III.

Ivan Tadić u kvizu Potera (Izvor: RTS)

Da vožnja helikoptera nije laka stvar, to znamo svi, ali Ivan Tadić, pilot 890. mešovite helikopterske eskadrile u Vojsci Srbije, tvrdi da mu je prijatnije u svom ljubimcu, visoko u oblacima, nego stajati pred tragačem u udarnom terminu najgledanijeg kviza nacionalne televizije.

– Imao sam tremu, treće igre sa brzim pitanjima se uopšte ne sećam, ne znam ni na koja sam pitanja odgovorio. Znam samo osećaj da mi noge drhte. Ali sam zadovoljan, odgovorio sam na osam od deset, koliko je voditelj stigao da pročita za minut. Čudno je, snašao sam se bolje sa bržim pitanjima – kaže Tadić, koji radi i kao nastavnik letenja.

Takmičari sa zaštitnim licima kviza (Izvor: privatna arhiva)

Do informacija dolazi iz puke radoznalosti, ali i uz pivo, na sve populatnijim pab-kvizovima, gde se, kaže, nauči svašta. Njemu i kolegi iz sinoćne emisije, sreću je donela prepoznatljiva uloga Mire Banjac.

–      Mislio sam da mi je najslabija oblast serija i film, a ispostavilo se da mi je to bilo najlakše. Pored znanja, u kvizovima potrebno je i da se potrefe pitanja. Najviše pratim istoriju, sport, zanimljivosti, mada ono što se nalazi u kvizovima smatram da je mahom gimnazijsko gradivo.

Za kviz ga je prijavila devojka Zorica, kojoj je džentlmenski posvetio celokupnu zaradu.

-Sve što mi uplate, prebacujem njoj na račun i ona bira destinaciju za letovanje – kaže ovaj tridesetčetvorogodišnjak.

Posle zasluženog odmora, sreću možda okuša i u drugim kvizovima.

Svideo vam se tekst?