Distrikt
U pokretu

PAKET NAJOSNOVNIJEG NJIMA JE JEDINI SIGURAN OBROK

Zahvaljujući humanima, u Šapcu će do Uskrsa biti podeljeno 405 paketa za sugrađane starije od 65 godina, koji primaju socijalnu pomoć. Ovu donatorsku akciju, kojoj su se priključili poznati humanisti iz Šapca, sprovodi Fondacija „Humano srce Šapca“.

Njima je pomoć neophodna (Foto: Distrikt)

Draginja Damnjanović pre godinu dana u požaru je izgubila sve – sina jedinca i krov nad glavom. Sama i bespomoćna, bez ljudi dobre volje teško bi preživela dane u izolaciji.
– Mog sina ne može vratiti niko – kroz suze priča ova nesrećna žena.

Kuća je bila potpuno uništena (Foto: Distrikt)

Ali, može makar nadu u život, što je učinila Ruža Popović iz Fondacije “Humano srce Šapca”. Obnovila je i opremila kuću za život dostojan čoveka, a sada, kada je opet teško, dostavlja pakete sa hranom.
– Tu pomoć koju dobijem od Ruže, to jedem. Šta da radim, to razgodim – kaže Draginja.

Paket koji dobije je sve što ima ovih dana (Foto: Distrikt)

Paketi koje su donirali šabački humanisti biće podeljeni korisnicima socijalne pomoći, starijim od 65 godina.
– Donator ove akcije je firma “Set”, naši osvedočeni poštovaoci, i Udruženje pčelara Šapca. Ima ukupno 405 paketa, a paketi sadrže najosnovnije prehrambene namirnice, koje su potrebne našim sugrađanima – kaže Ruža Popović.

Paketi sadrže osnovne životne namirnice (Foto: Distrikt)

Humanom gestu odazvala su se i sva pčelarska udruženja iz opštine Šabac.
– Iako su u jako teškoj situaciji pčelari od 65 godina zbog nemogućnosti kretanja i ugroženosti pčelinjaka, pronašli smo snage i volje da pokažemo humanost i solidarnost na delu – kaže Branko Mijić, predsednik Udruženja pčelara „Prnjavor“.
Pakete će deliti i narednih dana, sve do Uskrsa.

Svideo vam se tekst?