Дистрикт
Занимљивости

Od roda jagoda Pocerci voze audije

U Pocerinu je stiglo desetak automobila kupljenih od ovogodišnjeg roda jagoda. Da obnove vozni park poljoprivrednici su se odlučili kako bi i oni uživali u plodovima svoga rada. U trci marki automobila, pobedu je odneo „Audi“. Ali, treba sačekati kraj sezone, jer i oni koji nisu obnovili vozni park, nameravaju to da učine.

Od jagoda obnovili vozni park (Foto: J. Gubelić)

U dvorištu Bobana Bekića iz Grušića zatičemo dva lepotana marke “Audi”. Jedan je njegov a drugi komšijin. Crni i uglancani, spremni čekaju da ih vlasnici provozaju kroz selo. Ali, to nisu jedini automobili koji su stigli u Pocerinu ovog proleća i to od roda jagoda.
“Desetak njih je kupilo kola od jagoda. Biće ih još. Imamo čak dvojicu braće koji su kupili automobile”, kaže Branislav Lazarević.

Vozila u garaži, a oni na njivama (Foto: J. Gubelić)

Ali, automobili su i dalje garažirani, a vozači umesto u besnim kolima, i dalje su u svojim traktorima.
“Lepi su. Konačno je došlo vreme da se i mi ponovimo. Međutim, oni su u garaži a mi smo na njivi”, kaže Duško Stojanović.

Ko nije kupio ove godine, radi da kupi dogodine (Foto: J. Gubelić)

Dobar rod, cena i veliki rad, omogućili su im da se ponove jer ovo je bila godina kakvu ne pamte.
“Vozio sam kadeta starog 30 godina. Sad sam kupio ovaj audi. I sin je veliki, pa treba i njemu auto. Nije to ništa posebno koliko radimo i ulažemo”, kaže Boban Bekić.
Cena jagoda je dostizala i 260 dinara, pa je moglo i da se zaradi. Da li su se ugledali jedni na druge ili u Grušiću meštani imaju sličan ukus, tek među markama pobedu je odneo „Audi“.
“Planiram da kupim auto. Dvoumim se između dva. Gledao sam jedan audi, ali ću videti šta ću”, kaže Branislav Lazarević.

U trci marki pobedu je odneo „Audi“(Foto: J. Gubelić)

Da bi zaradili i dogodine, novac ulažu i u proširenje zasada i obnovu domaćinstava. Oni koji nisu uspeli ove godine da kupe auto, moraće da sačekaju sledeći rod.
Jedini je problem što novim autima neće moći da obilaze njive u brdovitoj Pocereni ali će svaki put kada sednu u kola znati da su ih kupili od poštenog rada.

 

 

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима