Дистрикт
У покрету

Nagrade za Dan grada

Komisija za dodelu priznanja za Dan Grada Šapca, koji se obeležava u subotu, 22. aprila, odlučila je da priznanje za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava dodeli listu Danas. Priznanja su dobili i primarijus Predrag Tojić, za ukupan ekonomski razvoj i promociju grada nagrađen je Živorad Arsenović, vlasnik preduzeća “Comex”, a za razvoj sela, poljoprivrede i mesnih zajednica Brend “Zadruga”.

Pogled na Gospodar Jevremovu ulicu

Prošle godine, u kategoriju za razvoj demokratije i promovisanje ljudskih prava i sloboda ključeve grada dobio je Vukašin Obradović, tadašnji predsednik NUNS-a. Za razvoj sela poljoprivrede i mesnih zajednica kao središta odlučivanja ljudi o poboljšanju svoga života i rada, Aprilska nagrada je pripala Festivalu „Ruže Lipolista“. Akademik Dušan Kovačević dobio je Aprilsku nagradu za ukupan razvoj i promociju grada Šapca..

Najviša gradska priznanja 2015. godine dodeljena su Miroljubu Nikoliću, direktoru kancelarije Caritas-a Šabac. On je priznanje dobio u kategoriji razvoj sela, poljoprivrede i mesnih zajednica kao središta odlučivanja o poboljšanju uslova života i rada, a za sveukupni doprinos razvoju lokalne zajednice, posebno za projekte realizovane na saniranju posledica poplava na seoskom području Šapca tokom 2014. godine. U preostale dve kategorije nagrade su pripale Rukometnom klubu „Metaloplastika“ u kategoriji ukupan razvoj i promocija grada i novinarki Olji Bećković za razvoj demokratskih vrednosti i poštovanje ljudskih prava i sloboda.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима