Дистрикт
Друштво

НА ШАБАЧКОМ ХИПОДРОМУ СПЕКТАКЛ И БЕЗ ПУБЛИКЕ

Јуче је одржан Први тркачки дан у овој години на Шабачком хиподрому. Због актуелне епидемиолошке ситуације, трке су одржане без присуства публике, али уобичајено узбуђење, које прати овај догађај, није изостало.

Само власници грла и организатори (Фото: Дистрикт)

На трибинама само организатори и власници галопера. А на стази прави спектакл! Први спортски догађај без публике, али ништа мање узбудљив за оне који га нипошто не пропуштају.
– Не бих то пропустио никако, шта год да се дешава, чија год да је свадба – каже један од присутних посматрача.

Први тркачки дан у години (Фото: Дистрикт)

У десет галопских трка надметало се 90 грла, борећи се за вредне награде, али и престиж.
– Ми коњари имамо неки посебни адреналин, који код нас проради не само кад смо на стази него и оног момента кад водимо коње, кад их товаримо у приколице да их довеземо. То је неки доживљај који не можемо да опишемо речима, то треба да се доживи – каже власник једног од лепотана из надметања.

Адреналин је присутан све време (Фото: Дистрикт)

– Одгајила сам две кобиле, сад имам и двоготку и она ће да трчи. Волим да их гајим. Волим и да се кладим – признаје госпођа чије младо грло учествује у трци.

У такмичењу учествовало 90 грла (Фото: Дистрикт)

Шабачки хиподром је највећи центар за тренинг тркачких коња у овом делу Балкана. У тренингу је тренутно 102 грла чији власници су овде дошли због изузетних услова и врхунских тренера.
– Власници из целог света су овде. Морам признати да имамо газде из Француске, Немачке, Аустрије, Холандије, све су то људи који држе коње у Шапцу јер очигледно препознају квалитет наших тренинга, рада и услова које имамо на хиподрому, од стаза до трка. Заиста најквалитетније трке у Србији су у Шапцу – истиче тренер Бојан Шендековић.

Најбољи услови за рад са коњима (Фото: Дистрикт)

Због тога је Шабачки хиподром постао место добрих сусрета. Ове године уз разлог више, јер се обележава два века коњичког спорта у Србији.
– Пре два века господар Јеврем Обреновић је организовао прве коњичке трке, можемо се похвалити, баш у нашем граду. Тако да, слободно могу рећи и тада, а и данас, Шабац је лидер коњичког спорта, не само у Србији него и у читавом региону – каже Александар Драгојевић, председник КК „Џокеј клуб Шабац“.

Два века коњичког спорта у Шапцу (Фото: Дистрикт)

Следећи тркачки дана заказан је за 28. јун, када се поново очекује више хиљада посетилаца.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима