Distrikt
Društvo Zanimljivosti

MAMINA KLUPA – ATRAKCIJA NA LEVOJ OBALI SAVE

Mamina klupa – atrakcija na plaži u Sremskoj Mitrovici, popularnim Brionima, jeste takozvana klupa za dojilje, namenjena presvlačenju i dojenju dece. Reč je o novoj vrsti mobilijara na jednoj od najlepših i najuređenijih sremskih plaža a i šire, sa ciljem da se majke dojilje osećaju komotnije u javnosti, a pre svega kako bi tokom vrelog leta mogle da sa svojim bebama podjednako uživaju u pogodnostima ovog atraktivnog mitrovačkog kupališta.

Mamina klupa (Izvor: Grad Sremska Mitrovica)

Ovogodišnju praktičnu novinu na kupalištu uz Savu, zamenik gradonačelnice Sremske Mitrovice, Petar Samardžić, prezentovao je mališanima koji su mu pravili društvo prilikom obilaska Gradske plaže. „Mamina klupa“ rezervisana je i namenjena isključivo majkama sa malom decom.

Da na vreme nauče da čuvaju okolinu (Izvor: Grad Sremska Mitrovica)

Bebe ne biraju ni mesto ni vreme kada su gladne ili kada ih treba presvući, stoga je na Gradsku plažu postavljena klupa za dojilje, kako bi majke u svakom trenutku mogle da podoje ili prepoviju svoje dete, dok uživaju u hladovini i pogledu na reku. Klupa će biti postavljena na plaži tokom leta, a krajem kupališne sezone će joj se pronaći novo mesto u centru grada. Namera je da se svakodnevnom pričom i ovakvim praktičnim olakšicama razbijaju tabui u društvu, koji se odnose na dojenje dece na javnom mestu.

Čas na Gradskoj plaži (Izvor: Grad Sremska Mitrovica)

Kako je istakao Samardžić, ideja i cilj postavljanja „Mamine klupe“ jeste promocija dojenja kao najzdravijeg i najboljeg načina ishrane dece, kao i podrška majkama koje doje na javnom mestu.

S ciljem podrške dojiljama (Izvor: Grad Sremska Mitrovica)

Sremsko-mitrovačka plaža je jedna od najlepših još iz vremena stare Jugoslavije. Upravo ovde, još šezdesetih godina prošlog veka podignut je restoran kom su građani nadenuli ime – Brioni, jer je bio jedini elitniji restoran u gradu. Sedamdesetih godina su mitrovački Brioni ugostili i Tita, pa se tako ime njegovog omiljenog letovališta utvrdilo i na levoj obali Save.

Svideo vam se tekst?