Дистрикт
Друштво

КОМШИЈСКЕ ПРИЧЕ У ДОБА КОРОНЕ

Познати шабачки привредници Владан Обреновић, власник Оптике “Обреновић” и Војкан Јовичић, оснивач фотографске радње “Фото Војкан” пензионерске дане у доба короне проводе у разговорима на пожељном растојању, сваки у свом дворишту. Пријатељи и комшије, будући да годиштем спадају у категорију којој је излазак из превентивних разлога строго забрањен, придржавају се прописаних правила о безбедности, али не пропуштају прилику да преко ограде, како доликује ових дана, размене поздраве и покоју шалу. Не жале се на ситуацију у којој се налазе, а на руку им иде и позиција дворишта, па од 17 часова, када почне полицијски час, могу да разговарају на миру, а да се не надјачавају са саобраћајем у Улици Стојана Новаковића.

Комшијски разговори преко ограде

Занимљива фотографија стиже из насеља Бенска бара. На тераси у Улици Краља Драгутина један дека, у пуној заштитној опреми – маска, качкет и рукавице, са штаповима у рукама, свакога дана прелази своју замишљену маршруту. Овај пензионер свакодневно шета барем двадесетак минута, и на тај начин одржава физичку кондицију у време карантина. Његова комшиница желела је да се ово симпатично схватање одговорности и упорност, каква се још може наћи међу старијом генерацијом, забележи за пример младима.

Дека се не одриче рекреације (Фото: Ана Илић)

Они имају једно друго, али је увек лепо поразговарати са комшијама на суседној тераси и познаницима на клупи испред зграде. Овде проводе сунчани део дана, док чекају децу да им донесу намирнице. Не плаше се вируса, који је најопаснији управо по њих.
-Слушамо шта нам препоручују, не идемо нигде. Издржаћемо колико је потребно, има времена кад ћемо шетати, само да опасност прође – каже овај брачни пар.
Њима се не жури, а смеха и разговора не мањка ни у овим данима.

Најлепше је уз разговор са комшијом

Нису нестрпљиви јер знају да све ово подносе због шетњи и дружења које им предстоје. За то време, увесељава их дневна доза добросуседских разговора на препорученом одстојању, па им ограничење кретања много лакше пада.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима