Дистрикт
У покрету

ЈОВАНА ОБАРА РУКЕ ВРШЊАКИЊАМА ЊЕНЕ МАЈКЕ

Шабачка спортисткиња Јована Арнаутовић (18) трећа је у држави у обарању руке. Ову титулу понела је у дисциплини и левом и десном руком у апсолутној категорији жена.

Обара руке дупло старијим од себе (Фото: приватна архива)

-Конкуренција је била доста јача од претходних такмичења у Србији. Борила сам се колико сам могла, али ми је противница у полуфиналу повредила руку и изгубила сам доста снаге па нисам успела да се пласирам на вишу позицију иако сам се за то припремала. Као и обично била сам најмлађи такмичар, а остале такмичарке су имале и по 45 година. Сада се спремам и тренирам за Европско првенство, које ће се одржати од 7. до 14. маја у Румунији. Надам се победи и што вишем пласману, и наравно што је најважније, да протекне добро и без повреда – каже млада спортисткиња.

Бронзана на државном такмичењу (Фото: приватна архива)

Јована је прошле године на Државном такмичењу у пауерлифтингу освојила прво место у категорији до 84 килограма суб-јуниори до 18 година. У одмеравању снаге учествовало је 80 такмичара, међу њима 20 жена.

Најјача цура у Шапцу (Фото: приватна архива)

Међутим, ово није њена прва медаља у спорту несвојственом женама. Млада Шапчанка 2020. године освојила је треће место у обарању руку на Светском првенству у Констанци у Румунији. Месец дана пре тога одлучила је да се бави тим спортом.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима