Distrikt
U pokretu

JOVANA OBARA RUKE VRŠNJAKINJAMA NJENE MAJKE

Šabačka sportistkinja Jovana Arnautović (18) treća je u državi u obaranju ruke. Ovu titulu ponela je u disciplini i levom i desnom rukom u apsolutnoj kategoriji žena.

Obara ruke duplo starijim od sebe (Foto: privatna arhiva)

-Konkurencija je bila dosta jača od prethodnih takmičenja u Srbiji. Borila sam se koliko sam mogla, ali mi je protivnica u polufinalu povredila ruku i izgubila sam dosta snage pa nisam uspela da se plasiram na višu poziciju iako sam se za to pripremala. Kao i obično bila sam najmlađi takmičar, a ostale takmičarke su imale i po 45 godina. Sada se spremam i treniram za Evropsko prvenstvo, koje će se održati od 7. do 14. maja u Rumuniji. Nadam se pobedi i što višem plasmanu, i naravno što je najvažnije, da protekne dobro i bez povreda – kaže mlada sportistkinja.

Bronzana na državnom takmičenju (Foto: privatna arhiva)

Jovana je prošle godine na Državnom takmičenju u pauerliftingu osvojila prvo mesto u kategoriji do 84 kilograma sub-juniori do 18 godina. U odmeravanju snage učestvovalo je 80 takmičara, među njima 20 žena.

Najjača cura u Šapcu (Foto: privatna arhiva)

Međutim, ovo nije njena prva medalja u sportu nesvojstvenom ženama. Mlada Šapčanka 2020. godine osvojila je treće mesto u obaranju ruku na Svetskom prvenstvu u Konstanci u Rumuniji. Mesec dana pre toga odlučila je da se bavi tim sportom.

Svideo vam se tekst?