Distrikt
U fokusu

GRAD ŠABAC NASTAVLJA PODELU MASKI I VIZIRA

Grad Šabac nastavio je da deli maske građanima i institucijama. Plan je da svi građani Šapca dobiju masku bez obzira da li žive u gradu, prigradskom naselju ili seoskoj mesnoj zajednici. Maske se dele preko volontera, a iz udaljenijih sela preuzimaju ih predstavnici masnih zajednica. Pored toga, instalirani su kanisteri sa sredstvima za dezinfekciju u gradu kao i u svih 50 sela.

Grad Šabac deli maske i vizire (Foto: Grad Šabac)

Svi koji rade za vreme vanrednog stanja obavezni su da u svom radnom prostoru, kako otvorenom tako i zatvorenom, nose maske i rukavice, odlučeno je na sinoćnoj elektronskoj sednici Štaba za vanredne situacije grada Šapca.
Štab je preporučio svim građanima da po izlasku i tokom boravka van kuće, bilo da su na ulici ili zatvorenim poslovnim prostorijama, koriste zaštitne maske.
Preporučuje se i upravnicima stambenih zajednica da na svaka 24 sata obave dezinfekciju celokupnog zajedničkog prostora stambenih zgrada kao i da ispred svakog ulaza postave dezo-barijeru u vidu sunđera natopljenog dezinfekcionim sredstvom, zaključeno je na sednici Štaba.

Izvor/Distrikt, Grad Šabac

Svideo vam se tekst?