Distrikt
Zanimljivosti

DOBIO PISMO POSLATO PRE DECENIJU I PO, A DANAS KAŽE DA GA JE VREDELO ČEKATI 15 GODINA

Šapčanin Milan Stefanović svedok je jednog neobičnog događaja o kom priča cela Srbija. Na njegovu adresu, u Gavrila Principa 14, stiglo je pismo poslato pre 15 godina. Iako se danas ne seća pošiljaoca, koji je poštu poslao iz Novog Sada, kaže da je sadržaj pisma vredelo čekati deceniju i po.

Iznenađenje je usledilo tek kada je otvorio koverat (Foto: M. Lazić)

Milan Stefanović prvo se začudio kada mu je stigao paket sa otkupom od 1.600 dinara, iako ništa nije naručio, a novo iznenađenje je usledilo kada je otvorio koverat.
– Snaha me pozvala telefonom i rekla da mi je poštar doneo paket za koji treba da platim 1.600 dinara. Ja sam joj rekao da plati, pa ću videti šta je kad dođem kući. Kada sam došao, video sam tanku kovertu. Pravo da vam kažem, malo sam se i iznervirao i odmah pocepao kovertu, jer mi je bilo krivo što je dala pare, a unutra kao da nema ništa. Kad sam otvorio, u samom dnu bilo je pohabano, požutelo i išvrljano pismo. Otvorio sam pismo i unutra našao nekoliko fotografija na kojima sam bio ja sa svojim prijateljima – priča Milan Stefanović.

Uspomena koju je vredelo čekati (Foto: M. Lazić)

Jedva je sebe prepoznao na slici iz vremena kada je bio sportski sudija. Fotografija je nastala na jednoj fudbalskoj utakmici šabačkog Fudbalskog kluba “Mačva”. Ni sam nije mogao da se seti pre koliko godina je to bilo, a onda je na koverti uredno poslatoj iz Novog Sada od nepoznatog pošiljaoca video datum slanja i ostao zatečen.
– Fotografija je nastala sedmog jula 2004. godine. Pismo je poslato osmog jula, a devetog je poštar pokušao da mi uruči. Vidim da je pokušavao i kasnije. Interesantno je da je pismo stiglo petnaest godina kasnije na isti dan kad je slika nastala, sedmog jula 2019. godine – priča ovaj svedok neobičnog događaja.

Pismo stiglo zahvaljujući upornosti pošiljaoca (Foto. M. Lazić)

Na koverti se vidi da je bilo više bezuspešnih pokušaja uručenja.
– Poštar je ostavljao dostavnicu, ali ja verovatno nisam bio kući. Pošto je na koverti pisao otkup u to vreme od 700 dinara, pošta je na kraju pismo vratila vlasniku. On je možda raspremao svoju fotografsku radnju i našao ovaj koverat i ponovo poslao na moju adresu – pretpostavlja Milan Stefanović, svedok neobičnog događaja.
Zahvalan je poštaru, jer je pismo sačuvao, fotografu što je draga uspomena stigla na adresu posle deceniju i po, i što zbog svega može da se našali u čivijaškom duhu.
– Da je koverta od sudije za prekršaje, verovatno bi me odmah našao i uručio mi. Sigurno ne bi čekao 15 godina – priča kroz smeh.

Svideo vam se tekst?