Distrikt
Zanimljivosti

BRAVO ZA TRKALIŠTE! KREATIVNI STANARI ZA SVOJE MALIŠANE OSMISLILI ZABAVU LETA

Stanari poznatog šabačkog naselja Trkalište došli su na neobičnu ideju, da za decu iz ovog kraja tokom leta organizuju „Letnje igrarije“.  Na dan početka leta priredili su prskanje vodom, zatim maskenbal, a u planu su igre bez granica i različite vrste zabave u kojima učestvuje na stotine mališana. Cilj je da se igraju, druže i zabavljaju i da što lepše provedu letnji raspust.

U maskenbalu uživalo stotine mališana (Foto: M. Lazić)

Trkalište, poznato naselje u Šapcu, ove večeri bilo je nalik košnici. Samo što su umesto pčela ceo plato zauzeli veseli mališani. Zahvaljujući odraslima, predstojeće leto pamtiće po druženju, igri i zabavi. Na ideju su došli sasvim slučajno, samo sa jednim ciljem – da ulepšaju detinjstvo deci.
– Mi smo jedno veče sedeli na klupi ispred zgrade i zajednički smo osmislili kako bi bilo lepo da neku zabavu priredimo za decu i tako se rodila ideja o letnjim igrarijama. Cilj je bio samo da se oni skupe na jednom mestu i da pošaljemo poruku ostalima da i oni mogu da odvoje jedan sat za radost i osmeh dece – kaže Ivana Smiljanić.

Oduševljena deca(Foto: M. Lazić)

Na maskenbal je došlo na stotine mališana, ne samo iz ovog kraja već i iz grada, jer su na društvenim mrežama videli pozivnicu za sve koji žele da se druže. Prerušeni u likove iz bajki, crtaća i filmova, rado su prihvatili da uz igru i zabavu provedu toplo junsko veče.
– Sviđa mi se zato što smo se svi mi obukli u kostime, zato što je došlo mnogo dece i zato što se igramo – kaže Maša Danojlić.

Radost i za roditelje i za decu (Foto: M. Lazić)

A i roditelji su se obradovali kao deca, jer kako kažu, ovo je odlična prilika da ih odvoje od kompjutera, telefona, televizora.
– Ovo je fenomenalna zamisao, svaka čast! Trebalo bi da bude više ovakvih ideja i da drugi put dođu deca i iz drugih naselja jer je fantastična zamisao – kaže Maja Antonić Dević.

Čarolija ih tek očekuje (Foto: M. Lazić)

Stanari su se pobrinuli za hranu i piće, a zanimljive sadržaje planiraju tokom celog leta, od prskanja vodom, preko animacija, do igara bez granica.

Svideo vam se tekst?