Дистрикт
Друштво

БРАНКО ГОЛУБОВИЋ: „ГОБЛИНИ СУ ПОНОСНИ НА НАГРАДУ ГРАДА!“ (ВИДЕО)

Бранко Голубовић Голуб, фронтмен групе Гоблини из Јордана, где се тренутно налази, за Дистрикт говори шта њему и члановима овог бенда значи Априлска награда, која им је ове године додељена у категорији Укупан развој и промоција града Шапца.
– Априлска награда града Шапца за нас значи много! Ми смо бенд из Шапца. И ово је вероватно највећа награда коју један бенд из Шапца и један Шапчанин може да добије – напомиње вокал шабачког панк рок бенда, који је за скоро три деценије на музичкој сцени, постао препознатљиви симбол града.

Признање за промоцију локалних вредности града поред Саве широм Србије и иностранства овог пута добили су од Комисије задужене за валоризацију предлога, а још важније, годинама уназад огромну захвалност имају од Шапчана, који са екстатичним одушевљењем њихове наступе посећују у рекордном броју.
-Надам се да смо је заслужили и велика нам је част да станемо раме уз раме уз остале лауреате, као и оне који су добили ову награду претходних година – каже Голубовић и поручује суграђанима и највернијој публици:
-Заиста сам узбуђен, хвала вам свима! Трудићемо се да вас не разочарамо, остајемо с вама. Има нас!

Априлске награде се од 2015. године, као највише признање Града Шапца у спомен на дан када су Турци напустили овај град 1867. године, додељују у неколико категорија.
Ове године, за укупан развој и промоцију града Шапца, награда је додељена и познатој спортској породици Фајфрић. Комисија је у категорији Развој демократских вредности и поштовања људских права и слобода, признање дала узбуњивачу из Ваљева Александру Обрадовићу, док је за укупан допринос развоја села, пољопривреде и месних заједница награда додељена Месној заједници Прњавор и пољопривреднику из села Криваја код Шапца, Живодару Алексићу.

Због ситуације изазване епидемијом коронавируса, обележавање Празника града Шапца и додела Априлских награда за 2020. годину одложени су за јун.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима