Дистрикт
Друштво

ЛУБЕНИЦЕ СТИГЛЕ ДВА МЕСЕЦА НАКОН СЕЗОНЕ, А ЈЕДУ СЕ ХЛАДНЕ У ТОПЛИМ КУЋАМА

Да ли можете да замислите да у октобру и новембру у капуту једете лубеницу која је узгајана у Србији? Они који не могу да замисле, у то могу да се увере на шабачкој пијаци где Срђан Јеремић из Мачванског Белотића, два месеца по завршетку сезоне, продаје лубенице из своје баште. Он тврди да су слатке као и у јули, а наша екипа га је посетила да се у то увери.

У капуту на лубенице (Фото: Дистрикт)

Зимска лубеница и споља и изнутра изгледа исто као и летња, а овај произвођач гаји је на отвореном.

Чуде се и купци и пролазници (Фото: Дистрикт)

Срђан је позну сорту лубенице први пут одгајио 2018. године, а од тада покушава да понови производњу. Ово године успео је да стигну у другој половини октобра.

Слатке као у јулу (Фото: Дистрикт)

И сада ће бити и за продају и за зараду, јер је овог пута цена далеко већа. Килограм се креће око 40 динара на велико, а осамдесет на мало.

Срђан продаје и у новембру (Фото: Дистрикт)

Тренутно под лубеницом има 60 ари, а ако буде добра зарада, планира да прошири на хектар, као пре шест година када је први пут нашао рачуницу у позном бостану.

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима