Дистрикт
Друштво

100 БОЖАНСТВЕНИХ ГЛАСОВА ОДУШЕВИЛО СРБИЈУ

Ученици Музичке школе “Михаило Вукдраговић” из Шапца слободно време искористили су за креирање спота “Код куће останимо”, који је изазвао бројне коментаре и позитивне реакције на друштвеним мрежама.
Када се удружи таленат, креативност и добра идеја, настане дело које никог не оставља равнодушним. Идеју професорке музичке школе Хелене Давидовић, прихватили су ученици и колеге и свако је имао свој задатак.

Главни вокал понела је Ирина Бродић (Фото: принтскрин “Код куће останимо”)

Соња Живковић је у својој соби написала текст.
– Комуницирали смо преко друштвених мрежа, порукама, позивима и дању и ноћу. Снимало се у кућним условима, а звук се обрађивао на веома специфичан начин, ван професионалног студија – објашњава Соња Живковић, професорка која је учествовала у пројекту.

100 уједињених гласова (Фото: принтскрин “Код куће останимо”)

Међутим, предивни гласови, музика која оплемењује и шаље снажну поруку, надјачали су све тешкоће на стваралачком путу.
– Ирина и ја били смо упознати са свим чарима снимања, тако да је било веома лако. Без стреса, без треме, опуштено скроз – каже Теодор Томић, један од гласова из спота.

Теодор је један од вокала (Фото: принтскрин “Код куће останимо”)

Професор гитаре Стеван Јовић компоновао је музику за близу стотину предивних гласова.
– Било је велико уживање слушати тако квалитетне људе. Све колеге и ученике Музичке школе и миксовати све те снимке – каже он.
Све то за само 24 сата у спот је уклопио је талентовани Шапчанин Ђорђе Ђерић.
– Већ приликом првог преслушавања песме имао сам јасну визију како желим спот да изгледа. Знао сам да ће се разликовати од ствари које сам до тада снимио, и знао сам да ће сам приступ бити другачији – прича Ђерић.
Музички визионари поручили су тада да ова прича има крај, а њихово уметничко дело остаће вредно сведочанство да талента и машта немају границе.

 

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима