Дистрикт
У фокусу

ПОД НАДЗОРОМ У ОКРУГУ 1348 ОСОБА. ОД ДАНАС ЗА ГРАЂАНЕ ДЕЗИНФЕКЦИОНА СРЕДСТВА НА ДЕВЕТ ЛОКАЦИЈА

Данас су, на девет локација у граду, постављени канистери са средством за дезинфекцију (натријум хипохлорит) које грађани могу сипати у флаше и понети кући за дезинфекцију површина које су изложене додиру руку. Канистери ће бити пуњени по потреби, а уколико грађани примете да су празни могу обавестити комуналну полицију о томе на број телефона 345-700 како би канистери били допуњени.
Локације су следеће: Улица Мачванска, код аутобуске станице, на Чавићу испред Дома културе, испред зграде Месне заједнице „Жика Поповић“ као и испред зграде Месне заједнице „Шипурске ливаде и Касарске ливаде. Канистери се налазе и испред играонице Кико на Летњиковцу, на Триангли код артерског бунара, испред Зоркиног солитера и код парка у Масариковој улици.

Канистер са дезинфекционим средством (Извор: Sabac.rs)

Донета је и одлука да се паркинг од данас не наплаћује. Поред тога, неће се плаћати ни вртић, а новина је и да ће корисницима народне кухиње пакети хране стизати на кућну адресу. Прва испорука пакета хране за кориснике народне кухиње почеће сутра у 11 часова.

Дана 23.03.2020. године под здравствени надзор стављено је 47 особа, са и без решења санитарне инспекције. Сви су без тегоба, а самоизолација за већину њих је 28 дана.
По општинама:
– Шабац – 23 особе
– Лозница – 12 особа
– Коцељева – 6 особа
– Крупањ – 1 особа
– Мали Зворник – 1 особа
– Владимирци – 4 особе

Под здравственим надзором је укупно 1348 особа који су дошли из земаља са високом трансмисијом вируса COVID 19, од 16.03.2020.године. У Мачванском округу нема потврђених позитивних случајева вируса COVID 19.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима