Дистрикт
Друштво

ЊЕНА ПЕСМА ОДЗВАЊА ГРАДОМ (ВИДЕО)

Песме Анастасије Богдановић(15), које свако вече у 20 часова одзвањају насељем Бенска бара постале су виралне на друштвеним мрежама. На овај начин ова девојка пружа подршку родитељима својих пријатеља, који раде у Дому здравља, а комшијама и осталим Шапчанима улепшава вечери за време полицијског часа.

Љубав према етно музици (Фото: приватна архива)

Српске националне мелодије у Анастасијином извођењу из вечери у вече изазивају салве емоција и аплауза са балкона у Улици Кнеза Лазара, а сада се за њу зна и много даље. Да јој је музика најважнија ствар на свету, види се по певачком умећу, а овај спонтани гест у ванредном стању дошао је из срца.
– Седели смо на тераси, преко дана је певушила и комшије у околним зградама су почеле да аплаудирају. Тада је рекла: „Тата, хоћу вечерас у 20 сати да певам“ – прича поносни отац Горан Богдановић.

 

Намера јој је да у овим тешким данима песмом поправи расположење суграђанима.
– Многи родитељи мојих пријатеља раде у Дому здравља, па сам хтела да у време када им се аплаузом пружа подршка и ја дам свој допринос песмом. Првенствено због њих, а и због свих осталих, да нам песма улепша овај карантин – објашњава Анастасија.
Избор песама, које изводи са своје терасе, никог не оставља равнодушним, па не чуди што је својим звонким гласом недавно освојила прву награду на републичком такмичењу етно певача.
– Волим све да певам, сваку песму у којој се пронађем, а српске изворне волим због речи и мелодије од које можеш да се најежиш. Много људи ми је тражило да певам управо песме о Косову, свиделе су ми се и сада их стално певам. Касније можда мало променим, волим песме из домаћих филмова Зона Замфирова, Коштана – каже млада Шапчанка.

 

Од треће године музика и она су једно. Свира флауту, пева у хору и КУД-у Абрашевић. Док се у клупама средње школе спрема да једног дана буде музички педагог, истовремено сања да постане позната музичка звезда. С обзиром на то да су након овога композитори већ почели да јој се јављају, њени снови су веома извесни.

 

 

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима