Distrikt
Društvo

NJENA PESMA ODZVANJA GRADOM (VIDEO)

Pesme Anastasije Bogdanović(15), koje svako veče u 20 časova odzvanjaju naseljem Benska bara postale su viralne na društvenim mrežama. Na ovaj način ova devojka pruža podršku roditeljima svojih prijatelja, koji rade u Domu zdravlja, a komšijama i ostalim Šapčanima ulepšava večeri za vreme policijskog časa.

Ljubav prema etno muzici (Foto: privatna arhiva)

Srpske nacionalne melodije u Anastasijinom izvođenju iz večeri u veče izazivaju salve emocija i aplauza sa balkona u Ulici Kneza Lazara, a sada se za nju zna i mnogo dalje. Da joj je muzika najvažnija stvar na svetu, vidi se po pevačkom umeću, a ovaj spontani gest u vanrednom stanju došao je iz srca.
– Sedeli smo na terasi, preko dana je pevušila i komšije u okolnim zgradama su počele da aplaudiraju. Tada je rekla: „Tata, hoću večeras u 20 sati da pevam“ – priča ponosni otac Goran Bogdanović.

 

Namera joj je da u ovim teškim danima pesmom popravi raspoloženje sugrađanima.
– Mnogi roditelji mojih prijatelja rade u Domu zdravlja, pa sam htela da u vreme kada im se aplauzom pruža podrška i ja dam svoj doprinos pesmom. Prvenstveno zbog njih, a i zbog svih ostalih, da nam pesma ulepša ovaj karantin – objašnjava Anastasija.
Izbor pesama, koje izvodi sa svoje terase, nikog ne ostavlja ravnodušnim, pa ne čudi što je svojim zvonkim glasom nedavno osvojila prvu nagradu na republičkom takmičenju etno pevača.
– Volim sve da pevam, svaku pesmu u kojoj se pronađem, a srpske izvorne volim zbog reči i melodije od koje možeš da se naježiš. Mnogo ljudi mi je tražilo da pevam upravo pesme o Kosovu, svidele su mi se i sada ih stalno pevam. Kasnije možda malo promenim, volim pesme iz domaćih filmova Zona Zamfirova, Koštana – kaže mlada Šapčanka.

 

Od treće godine muzika i ona su jedno. Svira flautu, peva u horu i KUD-u Abrašević. Dok se u klupama srednje škole sprema da jednog dana bude muzički pedagog, istovremeno sanja da postane poznata muzička zvezda. S obzirom na to da su nakon ovoga kompozitori već počeli da joj se javljaju, njeni snovi su veoma izvesni.

 

 

 

Svideo vam se tekst?