Distrikt
Društvo

ISPRED FRIZERSKIH SALONA ČEKALO SE U REDOVIMA

Danas su na snagu stupile relaksirajuće mere zaštite, koje podrazumevaju početak rada pijaca u zatvorenom, fitnes centara, teretana, frizerskih i kozmetičarskih salona. Ovu vest sa nestrpljenjem očekivali su Šapčani, pa su ispred mnogih frizerskih salona mušterije čekale u redu. Gužva je bila i ispred radnji za muško šišanje, kao i u lokalima za negu i ulepšavanje dama.
– Jedva sam čekala da počne da radi salon i odmah sam došla. Nikako nisam mogla sama da se uredim da izgleda kako želim – kaže jedna Šapčanka, koja je već u ranim jutarnjim satima došla da se sređuje u salonu „Fensi studio twins“.

Raspoložene mušterije, a i frizerke (Foto: Distrikt)

Tri sestre Tanja, Violeta i Vesna koje od prvog dana ublaženih mera imaju zakazane mušterije od 9 pa do 15 časova, koliko danas rade, šale se na svoj račun:
– Među frizerima ovih dana vlada šala kako će građani večeras nama aplaudirati jer ćemo morati da popravljamo sve ono što su oni pokvarili dok su se sami sređivali ovih mesec i po dana – kaže Tanja, koja je vidno raspoložena jer njen frizerski salon ponovo radi.

Svi tretmani su odavno zakazani (Foto: Distrikt)

Ista situacija bila je i u muškim salonima. Od ranog jutra Šapčani su čekali ispred lokala u kojima se sređuju, zbog ograničenja broja ljudi, ali i zbog nestrpljenja koje traje od početka vanrednog stanja. Frizerski salon „Goran“ otvoren je jutros u 8 sati i radilo se gotovo do policijskog časa, toliko ima posla.
– Ljudi su bili nestrpljivi dok nismo otvorili, sada su zadovoljni, radim od jutros, sve ćemo postići – kaže Goran Savić, vlasnik radnje ispred koje je danas čekao veliki broj Šapčana.

I muškarci čekali na sređivanje (Foto: Distrikt)

Iako su mere relaksirane, frizeri su prvog radnog dana koristili sve mere, to su zaštitne maske i rukavice, uz redovnu dezinfekciju, a po propisu su se ponašale i mušterije.

Svideo vam se tekst?