Дистрикт
У фокусу

“Bibliosvet” u Biblioteci šabačkoj

Biblioteka šabačka i Centar za obrazovanje “Premijer” nastavljaju saradnju novim kreativnim programom “Biblioworld, volim books i učim english”. U ovoj školskoj godini svaki petak od 17 časova u Dečjoj čitaonici u Aneksu Biblioteke šabačke, rezervisan je za druženje osnovaca sa predavačima iz Centra za obrazovanje “Premijer”.

Volim books i učim english u Biblioteci

Radionica će svoje programe prilagođavati uzrastima, a namenjena je predškolcima, kao i mlađim i starijim osnovcima. Sva zainteresovana deca mogu da se prijave na Dečjem odeljenju Biblioteke i u “Premijeru”.
Ideja ovog zajedničkog programa su interakcija polaznika, nadgradnja znanja i razmena ideja kroz razvijanje i negovanje interesovanja prema knjigama i zabavno učenje engleskog jezika.

Kreativno do znanja

Bibliotekari i predavači iz “Premijera”, zajedničkim snagama, polaznicima će dočarati i približiti bogatstvo našeg i engleskog jezika kroz tri tematske celine. Na maštovit i inovativan način biće oživljene tradicionalne bajke na engleskom jeziku kroz celinu “Fairy tales”. Zahvaljujući ovom programu deca će moći da se upoznaju i sa obeležavanjem praznika kroz segment “Holidays around the World”, a jezičke nedoumice biće im objašnjene kroz deo “Do you speak Serbian?”. Lajtmotiv čitave ovogodišnje radionice biće “Lepo ponašanje”, odnosno “Bucket filling”, sa akcentom na podsticanju drugarstva, svesti o humanosti i razvijanju empatije, kroz odgovarajuće praktične i literarne primere.

 

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима