Distrikt
Društvo U pokretu

ŠAPČANKE OSTVARILE ŽELJE DECI BEZ RODITELJA

Jedna poruka na društvenim mrežama ovih dana ujedinila je Šapčanke. Ona glasi – U Ustaničkoj 19 nalazi se Dom za decu i omladinu bez roditelja „Moše Pijade”. Trenutno je u ovoj radnoj jedinici beogradskog Centra za zaštitu dece Zvečanska njih 30, od predškolskog uzrasta do 20 godina, a u nastavku su bile njihove želje. Tu poruku najpre su delile na društvenim mrežama, a onda počele da ostvaruju želje.

Objava na društvenim mrežama u kojoj su dečje želje (Foto: Distrikt)

Lidija je poželela pidžamu, a Neca auto na daljinski. Miloš higijenu, a Vanesa bojanku. Njihove skromne želje ganule su Šapčnake i one su odmah krenule u akciju.

–        Sama sam odlučila da nešto uzmem i napisala sam da ko želi može da mi se pridruži, tako da su mi se pridružile koleginice iz porodilišta, rekle da će da spakuju i javilo mi se dosta žena, mama iz Šapca, koje su bile rade da spreme paketiće – kaže Jasmina Vereš.

Zajedničkim snagama u humano delo (Foto: Distrikt)

I spremile su, više od onoga što se našlo na spisku. A želje jednostavne i skromne, baš kao i oni.

–        Njihove želje su me baš ganule pošto i ja imam decu, a ova deca su toliko skromna da sam odlučila da kupim nešto i donesem ovde. I dosta mojih prijatelja se javilo, što je mene baš oduševilo, skupili smo šta smo mogli – malo šminke, hemije, neke igračke – kaže Šapčanka Tatjana Jovanović.

Potrudile su se i oko pakovanja (Foto: Distrikt)

I ne samo da su im ostvarile želje, već su na kratkim porukama dodale i svoje.

–        Draga dečice, sve najlepše u novoj godini i sve vaše željice male i velike neka se ispune. Da jednog dana stvorite svoje porodice i budete srećni i humani ljudi. Da čuvate svoje porodice i da ostanete dobri ljudi. Volimo vas, pozdrav iz Šapca – napisala je na papir svoje želje za mališane Violeta Arsenović.

Tople reči znače koliko i poklon (Foto: Distrikt)

Sve Šapčanke imale su isti cilj, da im makar malo ulepšaju praznike.

–        Meni će najviše značiti da se neko dete obraduje, da smo uspele da izazovemo osmeh i da neko od te dece uđe srećan u narednu godinu, koja će, nadam se, biti bolja od ove – kaže Tatjana Jovanović.

Za decu bez roditeljskog staranja (Foto: Distrikt)

Poklone će uručiti sledeće nedelje, uz uverenje da tako motivišu i druge da čine isto, jer kada ćemo, ako ne sada.

Svideo vam se tekst?