Дистрикт
Друштво

ОНИ ДОБРОТУ МЕРЕ ДЕЛИМА

Колико је велико срце ових младих људи, најбоље говоре њихова дела. Окупљени као волонтери Црвеног крста Шабац, не размећу се превише медијском пажњом, руководећи се размишљањем да је вредније чинити, него о својој доброти јавно причати. Својим акцијама не заборављају старе, немоћне и болесне а потезима мотивишу младе да стекну праве врлине.

Подела пакетића (Фото: Црвени крст, фб)

За себе кажу да су хуманитарна, независна и добровољна организација у оквиру које постоји Омладинска теренска јединица, а за неке су последња нада за безбрижнији живот.

– Нисмо имали ирвасе и санке али смо имали велику жељу да обрадујемо децу. Студенти и запослени Одсека за медицинско и пословно технолошке студије Шабац су припремили 76 пакетића. Наши волонтери, Деда мраз и Дора су заједно са студентима, крајем децембра поделили су пакетиће на терену и изазвали пуно радости и осмеха на лицима деце – огласили су се након једне акције.

У Основној школи Лаза К. Лазаревић од малих ногу постају велики (Фото: Црвени крст, фб)

Баш тих дана, пред новогодишње празнике, ученици ОШ „Лаза К.Лазаревић“ показали су своју хуманост на делу. Осим пакетића које су донирали за децу на Косову, део пакетића су припремили и за социјално угрожену децу са којом су се дружили и волонтери Црваног крста Шабац.

Стижу до сваког дома (Фото: Црвени крст, фб)

– Наставили да делимо новогодишње пакетиће које су припремили ученици ОШ “Лаза К. Лазаревић” као и пакетиће од наших донатора. Дуња и Тамара из ове школе, као и Вук и Анђела су учинили све да измаме што више осмеха на дечијим лицима у акцији „Један пакетић-пуно љубави“ – кажу у Црвеном крсту.

Студенти у хуманој мисији (Фото: Црвени крст, фб)

Заједно са компанијом ЛИДЛ, припремили су пакете хране и поделили их на сеоском подручју у породицама које живе у изузетно тешким условима. Захвалност, кажу, дугују хуманим суграђанима који су за њих остављали храну. Тако су започели и Нову 2023. Годину. У првој акцији добровољног давања крви одазвало се 60 давалаца а крв је даривало

Свидео вам се текст?
Поделите текст са пријатељима