Distrikt
U pokretu

IZRAĐUJU VIZIRE I POKLANJAJU

Centar za stručno usavršavanje, Trening centar Šabac u okviru ove ustanove i Tehnička škola Šabac zajednički i sa trenerima trening centra dali su svoj dopinos i počeli da izrađuju zaštitne maske.

Solidarni kad je najvažnije (Foto: privatna arhiva)

Reč je o nosačima vizira koji su dobra preventivna zaštita u borbi protiv korona virusa. Sve što izrade poklanjaju onima kojima su najporetbniji. Ovo je još jedan primer kako ustanove mogu biti solidarne i odgovorne prema svom okruženju.

Nosače izrađuju na 3D štampaču (Foto: privatna arhiva)

–3D štampač koji je donacija projekta #SEED i Austrijske razvojne agencije i ovom prilikom dobio je namenu pomoći i zaštiti medicinskih radnika u našem gradu tokom borbe protiv koronavirusa jer su na njemu izrađeni elemeti za zaštitne maske – nosač vizira.
Prema odluci gradskog Štaba za vanredne situacije prvih 17 maski Centar za stručno usavršavanje Šabac, Trening centar i Tehnička škola Šabac donirali su Domu zdravlja “Dr Draga Ljočić – Šabac”. Ovim putem upućujemo apel svima koji poseduju 3D štampač da se priključe akciji štampanja nosača vizira, jer su oni namenjeni onima koji se bore u prvim redovima – medicinskim radnicima. Ostanite solidarni, pružite podršku kada god i gde god možete, pomozite, razumite. Ostanite odgovorni, humani i kod kuće! – poručuju iz šabačkog Centra za stručno usavršavanje.

Svideo vam se tekst?